De politie waarschuwt voor inbraken tijdens feestdagen

De politie waarschuwt voor inbraken tijdens feestdagen

De politie waarschuwt voor inbraken tijdens de komende feestdagen (kerst en oudjaar). Veel mensen zijn van huis om bij vrienden en familie kerst en oud op nieuw te vieren. Daarnaast zijn veel bedrijventerreinen en bedrijven verlaten en het ideale doelwit voor criminelen. De laatste jaren zag de politie een toename in inbraken rond de feestdagen.

Voorkom inbraak en zorg ervoor dat buren weten dat je niet thuis bent en laat verlichting branden. Maak het inbrekers niet te makkelijk er zorg ervoor dat ramen en deuren gesloten zijn. Ben je langere tijd afwezig tijdens de feestdagen, maak dan gebruik van tijdschakelaars.

Voor het bedrijven is het moeilijker om dit soort tips te hanteren ter beveiliging van een pand. Zij kunnen denken aan het inschakelen van een beveiligingsbedrijf die bijvoorbeeld controlerondes rijden om een bedrijfspand in de gaten te houden.

Om meer inzage te krijgen in waar in waar jouw gemeente de laatste tijd inbraken worden gepleegd heeft de politie de pagina Misdaad in Kaart in het leven geroepen. Kijk bijvoorbeeld voor de gemeente Uden en omgeving waar de laatste tijd een inbraak of poging tot inbraak is geweest op: Misdaad in Kaart voor Uden. Meer weten over andere criminele activiteiten in bij jou in de buurt of in de gemeente Uden, bekijk dan deze pagina met Politie meldingen in Uden.

Hier vind je meer info over de beveiliging van bedrijven in Uden.