Over ons

Over ons

Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet

W&R beveiliging is jaren geleden opgericht door Sander van der Walle en Willem Rutten, twee experts uit de beveiligingsbranche met het doel zich te onderscheiden in de branche. Wij waren van mening dat het traditionele beveiligen niet meer van die tijd was, de maatschappij veranderde in vlot tempo en beveiligend Nederland bleef achter in onze ogen. Er kwam steeds meer vraag naar een gastvrije beveiliger dan naar een imponerende portier. Onze samenleving verhardde met de jaren waardoor er een andere aanpak van beveiligen gewenst werd. W&R beveiliging was een van de eerste beveiligingsbedrijven die hierop anticipeerde, wij introduceerden: proactieve gastvrije beveiliging.

Als men zoekt naar de betekenis van proactief krijgt men het volgende antwoord: “Als je iets doet voordat iets gebeurt, bijvoorbeeld om het te voorkomen”. Om proactief te kunnen beveiligen moeten beveiligers goed kunnen anticiperen, communiceren en initiatiefrijk zijn. Onze medewerkers worden constant bijgeschoold zodat deze competenties niet verloren gaan.

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij waren een van de eerste beveiligingsbedrijven die jaren geleden begonnen zijn om horecaportiers de cursus gastvrijheid te geven. De horecabranche begon te veranderen en kasteleins wilden een gastheer aan de deur die de gasten netjes welkom heet i.p.v. de kleerkast in zijn zwarte kostuum. Toen deze aanpak een succes bleek te zijn hebben wij ook onze objectbeveiligers opgeleid in het gastvrij beveiligen. Tot op heden wordt deze cursus door alle onze nieuwe medewerkers gevolgd voor zij te werk worden gesteld.

Het leveren van kwaliteit kost geld, het niet leveren kost kapitalen

Zoals elke ondernemer waren ook wij van mening dat wij de beste waren in onze branche: wij leveren kwaliteit, zijn betrouwbaar, gastgericht, daadkrachtig. In de beveiligingsbranche zijn, zoals in elke branche, ook bedrijven actief die het niet al te nauw nemen met wetten en regels. Omdat wij ons wilden distantiëren van deze malafide bedrijven, zijn wij op zoek gegaan naar een manier om ons te onderscheiden in de markt.

Uit klanttevredenheidsonderzoek werd duidelijk dat wij zeer goed scoorden maar voor ons was dit niet voldoende; onze processen en managementsystemen moesten gecertificeerd worden. Wat doe je als je actief bent in meerdere facetten van beveiliging: je certificeert ze allemaal. In mei 2014 ontvingen wij onze keurmerken Beveiliging, Horecabeveiliging, Evenementenbeveiliging en ISO 9001 certificaat. In 2016 hebben wij het ISO 26000 certificaat hieraan toegevoegd. En in 2017 tevens het ISO 14001 en OHSAS 18001 certificaat. Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat wij het enige beveiligingsbedrijf in Nederland zijn met een dergelijk aantal certificeringen en keurmerken.

Hoe groter het hoofdkantoor, hoe decadenter de onderneming

Binnen ons bedrijf hanteren wij een platte organisatiestructuur ook bekend als horizontale organisatiestructuur. Dit houdt in: weinig tot geen managementlagen tussen werknemers en directie. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit door de werknemers als zeer prettig wordt ervaren. Zij kunnen met een vraag of probleem meteen bij de juiste persoon terecht zonder ermee rond te zwerven. Onze opdrachtgevers profiteren ook van de voordelen van onze platte organisatiestructuur, zo worden vragen vrijwel direct door de juiste persoon beantwoord, en kunnen wij zeer snel schakelen.


Meer weten over proactieve gastvrije beveiliging? Neem contact met ons op.