beveiliging hbo vmbo mbo universiteit

Onderwijs

EvenementenbeveiligingObjectbeveiligingPortofoonverhuur

Van basisschool tot universiteit: een onderwijsinstelling is een plek waar een kind zich te allen tijde veilig moet voelen. Calamiteiten zoals een inbraak, vandalisme, brand of agressie moeten worden voorkomen. Zodat leerlingen, studenten en leerkrachten zich te allen tijde vertrouwd en prettig voelen.

Diefstal van digiborden tot laptops

Diefstal en inbraken komen steeds vaker voor in het onderwijs. Leerboeken maken plaats voor laptops, tablets, digiborden, flatscreens en projectoren. En hiermee zijn scholen een interessant doelwit voor criminelen. Er is weinig tot geen toegangscontrole op scholen aanwezig. Hierdoor zien criminelen niet alleen ’s nachts maar ook overdag kans om toe te slaan.

Vandalisme en intimidatie op scholen

Leerlingen en studenten worden mondiger. Niet alleen naar elkaar, maar ook naar onderwijzers en docenten. Een goede sfeer is essentieel voor iedereen: om prettig te werken en te leren. Intimidatie, pesten en agressie dragen hier niet aan bij. Daarnaast kan vandalisme bijdragen aan een flinke extra jaarlijkse kostenpost.

Proactieve Gastvrije beveiliging

Wij verzorgen de beveiliging van onderwijsinstellingen door heel Nederland. Dit doen we 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wij werken volgens een unieke aanpak, namelijk: Proactieve Gastvrije beveiliging. Hierbij is ‘beter voorkomen, dan genezen’ ons motto.

Onze beveiligers treden de-escalerend op, dus voordat een situatie uit de hand loopt. Zij signaleren afwijkend gedrag en afwijkende situaties in een vroeg stadium. En voelen exact aan wanneer ze moeten ingrijpen om incidenten te voorkomen. Onze medewerkers volgen naast hun beroepsopleiding ook allemaal een cursus Gastvrijheid. Wij noemen hen dan ook liever gastheren en gastdames in plaats van beveiligers. Uiteraard zijn zij in het bezit van een EHBO en AED diploma.

Beveiligingswerkzaamheden in het onderwijs

Onderstaand enkele voorbeelden van taken die wij uitvoeren voor onderwijsinstellingen.

  • Toegangscontrole
  • Open- en sluitrondes
  • Mobiele surveillance
  • Camera-monitoring
  • Surveilleren (bijvoorbeeld tijdens pauzes)
  • Conciërge-taken
  • Receptiebemanning
  • Controle met drugshonden

Wij zorgen voor de veiligheid in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, VMBO, MBO, HBO en universiteiten.

Kwaliteitswaarborging en beveiligingsplan

Onze kwaliteit en dienstverlening wordt gewaarborgd door 3 keurmerken, 3 ISO certificaten en een OHSAS certificaat.

Elke onderwijsinstelling heeft zijn eigen beveiligingswensen en vraagstukken. Wij nemen stellen graag een beveiligingsplan op maat voor u op. Wilt u een keer om tafel zitten om een dergelijk plan door te nemen? Neem contact met ons op voor een afspraak.