W&R beveiliging gebruikt nieuwste technologiën voor camera observatie systeem

W&R beveiliging gebruikt nieuwste technologiën voor camera observatie systeem

W&R beveiliging introduceert als een van de eerste beveiligingsbedrijven in Nederland een draadloos camera observatie systeem. Het Udense bedrijf verzorgt met dit systeem de beveiliging van bouwplaatsen en evenementen door heel Nederland.

Uniek beveiligingssysteem

Het camera systeem dat door W&R beveiliging wordt gebruikt is draadloos. Hiermee zijn zij een van de eerste in de beveiligingsbranche die een dergelijk systeem gebruiken.

Veel beveiligingssystemen voor bouwterreinen en evenementen zijn bekabeld. Dit is vaak problematisch omdat er niet overal en tevens voldoende stroompunten aanwezig zijn op een festival- of bouwterrein. Daarnaast kunnen de kabels tijdens bouwwerkzaamheden of tijdens de opbouw van een evenement stuk gaan. Waardoor het systeem niet meer functioneert en er gevaarlijke situaties onstaan. Daarnaast is een bekabeld camera observatie systeem door kwaadwillenden eenvoudig uit te schakelen.

Het camera observatie syteem van W&R beveiliging heeft een noodstroom voorziening, zodat het systeem altijd in de lucht is.

Commando-wagen en 32x zoom

Het systeem wordt optioneel geleverd met commando-wagen. De beveiliger kan vanuit deze wagen alles in de gaten houden. Doordat de camera's op strategische plaatsen staan opgesteld kan de beveiliger vanuit de commando-wagen alles in de gaten houden. Wanneer er verdachte situaties zijn kan de beveiliger tot maar liefst 32 inzoomen om te situatie nader te bekijken. En direct actie ondernemen of collega's ter plaatse sturen.

De camera's kunnen door de pneumatische bediening tot op 10 meter hoogte worden gebracht. Hiermee is er een goed overzicht over een mensenmassa of bouwplaats. Het systeem is modulair en kan hierdoor exact worden afgestemd op de behoeftes en voorzieningen van het bouwterrein of evenement.