12 kandidaten intern opgeleid voor Horecaportier examen

12 kandidaten intern opgeleid voor Horecaportier examen

Interne opleiding voor het horecaportier examen

Onlangs hebben wij 12 kandidaten intern opgeleid voor het Horecaportier examen. Op dinsdag 14 november zijn alle kandidaten op examen gegaan in Loosbroek, op een door ons geselecteerde examenlocatie.

Proactieve gastvrijheid

Wij vinden proactieve gastvrijheid een belangrijke vaardigheid van een horecaportier. Doordat we de opleiding intern hebben gegeven hebben we dit onderdeel, naast de standaard examenonderwerpen, extra aandacht kunnen geven. Wij vinden het van belang dat onze portiers op de achtergrond blijven en de-escalerend optreden. En dat zij handelen als een vriendelijke en representatieve gastheer. Zodat bezoekers en werknemers van een horecagelegenheid een fijne en onbezorgde avond beleven.

Standaard examenonderwerpen

Uiteraard zijn ook de standaard examenonderwerpen behandeld in de opleiding zoals:

  • Functie en taken van een horecaportier
  • Sociaal-hygienisch beleid
  • Omgaan met agressie en geweld
  • Visitatie van de wet wapens en munitie
  • Rechts- en wetkennis
  • Herkennen en handelen van misbruik van alcohol en drugs

Examen

Afgelopen dinsdag 14 november zijn alle 12 kandidaten op theorie- en praktijkexamen gegaan. Zoetermeer is de standaardlocatie voor het afnemen van dit examen. Omdat wij onze kandidaten zelf intern hebben opgeleid is het theorie- en praktijkexamen afgenomen op een door ons geselecteerde locatie. Namelijk in Loosbroek, op slechts enkele kilometers van Uden. In het praktijkexamen werden o.a. de gespreksvaardigheden van de kandidaten getest aan de hand van een rollenspel i.c.m. een metaaldetectorpoort.

Wij gaan ervan uit dat alle kandidaten dit examen succesvol hebben afgerond zodat wij binnenkort ons team met proactieve gastvrije horecabeveiligers verder kunnen uitbreiden.