Tips voor het beveiligen van een bedrijf tijdens een vakantiesluiting

Tips voor het beveiligen van een bedrijf tijdens een vakantiesluiting

Elk bedrijf kan slachtoffer worden van een inbraak tijdens een vakantiesluiting. Een buit bestaande uit een laptop en/of tablet kan al voldoende zijn voor een inbreker om een bedrijf een bezoekje te brengen. Jaarlijks krijgt 1 op de 10 bedrijven te maken met inbraak. Het vervangen van de gestolen goederen brengt kosten met zich mee, maar ook braakschade kan een aanzienlijke kostenpost zijn. In het kader van “voorkomen is beter dan genezen” onderstaand enkele tips om inbraak te voorkomen.

  • Laat laptops en tablets niet op bureaus liggen. Houd waardevolle spullen uit het zicht. Berg deze op in kasten of lades.
  • Inbrekers gaan graag ongezien aan het werk. Zorg daarom ’s avonds en ‘s nachts voor voldoende verlichting rondom het bedrijfspand. En dat het bedrijfspand goed zichtbaar is vanaf de openbare weg. Verplaats daarvoor eventuele voertuigen en snoei planten/struiken die het zicht belemmeren.
  • Inbrekers maken dankbaar gebruik van containers, pallets en ander klimmateriaal om toegang te krijgen tot de 1e verdieping van een bedrijfspand. Bevestig containers uit de buurt van het bedrijfspand met een kettingslot aan de grond of een hek en ruim pallets en ander materiaal op.
  • Licht het beveiligingsbedrijf in over de bedrijfssluiting tijdens de vakantie. Geef door wie de sleutelhouder is tijdens de vakantie of vraag het beveiligingsbedrijf of zij de rol van sleutelhouder willen overnemen.
  • Informeer naastgelegen bedrijven of buren over de vakantiesluiting. Vraag of zij contact willen opnemen bij ongewone situaties.
  • Een overvolle brievenbus of deurmat vol post is een duidelijk signaal van afwezigheid voor inbrekers. Zorg ervoor dat de post regelmatig wordt opgeruimd.

Meer tips of vrijblijvend meer informatie over het het beveiligen van uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.