W&R beveiliging ontvangt certificaat Code Verantwoordelijk Marktgedrag

W&R beveiliging ontvangt certificaat Code Verantwoordelijk Marktgedrag

W&R beveiliging heeft onlangs het certificaat ontvangen voor Code Verantwoordelijk Markgedrag binnen de beveiligingsbranche. Deze code gaat de doorgeschoten marktwerking in de facilitaire dienstverlening zoals de schoonmaakbranche, cateringbranche en beveiligingsbranche tegen.

Bij aanbestedingen en inkooporganisaties wordt voornamelijk gestuurd op prijs. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag gaat deze doorgeschoten marktwerking tegen. Met de code wil men de kwaliteit binnen de o.a. de beveiligingsbranche, werkomstandigheden en sociaal werkgeverschap waarborgen en de negatieve prijsspiraal doorbreken.

De eerste versie van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag werd in 2011 voor de schoonmaakbranche opgesteld. Daarna zijn ook andere branches (zoals de contractcatering en de beveiliging) aangehaakt.

De code is uniek en is opgesteld door een commissie, bestaande uit verschillende vakorganisaties en deskundigen. Om de code te kunnen bewerkstelligen in de praktijk wordt er gekeken naar de EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Hierdoor ontstaat er meer aandacht voor de lange termijn relatie tussen opdrachtgevers en bedrijven. En worden aanbestedingen niet meer alleen op basis van de laagste prijs gegund.

Aanbestedingen die toch worden ingestoken op de laagste prijs kunnen worden aangemeld bij de Commissie Verantwoordelijk Marktgedrag. Deze zal daarna in gesprek treden met de betreffende aanbestedende organisatie of bedrijf. En zal deze organisatie of bedrijf wijzen op hun sociale verantwoordelijkheid als opdrachtgever en als werkgever. Deze aanpak is inmiddels succesvol gebleken gezien het feit dat er n.a.v. dergelijke gesprekken diverse aanbestedingen zijn aangepast of ingetrokken.

Meer weten over deze code? Neem contact met ons op.